Škugor nadigrao dvostrukog finalistu

Slika 1 od 1.

Franko Škugor je jako dobrim nastupom u prvom kolu Studena Croatia Opena u Umagu potvrdio da je pozivnica za glavni turnir otišla u prave ruke. 22-godišnji Šibenčanin, koji je nedavno u švedskom Bastadu probojem iz kvalifikacija do četvrtfinala ostvario uspjeh karijere, pokazao se preteškim izazovom za Filippa Volandrija, umaškog finalista iz 2003. i ‘04. godine…

Iako Filippo Volandri više nije na nekadašnjoj razini, o čemu govori i trenutno 110. mjesto na svijetu, Franko Škugor upisao je vrlo lijepu i podjednako vrijednu pobjedu na prvoj prepreci najstarijeg hrvatskog ATP turnira. Škugor je ispratio 28-godišnjeg Talijana sa 6:2 i 6:1, potvrdivši da odličan tjedan u Bastadu nije bio slučajan – u Umag je došao u pravoj formi, a uzimajući u obzir i sadašnje Volandrijevo izdanje, bilo bi neobično da je ovaj dvoboj završio drugačije.

Škugoru je za prolaz trebalo samo 56 minuta, ne računajući oko sat vremena dugi kišni prekid koji je malo iza 21 otjerao gledatelje s tribina, a tenisače u svlačionice. U prvom setu se sasvim nametnuo Volandriju čija defanziva danas više nije dovoljno dobra da bi uvalila suparnika u veće probleme, a nakon ranog breaka u drugom i kišne stanke, u nastavku je sve išlo vrlo brzo.

Na neplanirani predah otišlo se kod 6:2 i 2:0 u korist 22-godišnjeg Šibenčanina, dok se po povratku na teren igralo manje od 20 minuta. Škugor je sve riješio s nova dva breaka i četiri uzastopna osvojena gema za kraj meča.

Franko se, tako, u osmini finala ekspresno pridružio Ivanu Ljubičiću, koji je, kao treći nositelj, slobodan u prvom kolu. Nakon glatke pobjede nad Volandrijem, idući izazov bit će mu ogled sa šestim nositeljem, Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim, koji se na startu jako namučio na putu do 6:3, 6:7(6) i 7:6(3) protiv još jednog talijanskog tenisača, Paola Lorenzija.

11 komentara

Komentariši