Golubev preko Melzera do naslova

103070188, Bongarts/Getty Images /Bongarts

Kazahstanski tenisač Andrej Golubev kompletirao je najuspješniji tjedan u svojoj karijeri. U finalu turnira u Hamburgu porazio je favoriziranog Jürgena Melzera s 2:0 u setovima i tako osvojio svoj prvi ATP naslov.

Nakon što je krajem 2008. ostao kratak u finalu St. Peterburga (Murray), 82. tenisač svijeta Andrej Golubev ipak je stigao do prve turnirske titule gotovo dvije godine kasnije. U finalu zemljanog turnira u Hamburgu, nekoć pod okriljem Masters serije, Golubev je sa 6:3, 7:5 bio bolji od trećeg nositelja Jürgena Melzera, što znači da ni u svom šestom meču ovog tjedna nije izgubio set!

U četvrtfinalu je izbacio branitelja naslova i prvog nositelja Nikolaja Davidenka i najavio da je spreman osvojiti naslov, no za to su mu ipak trebale još dvije pobjede. I ostvario ih je. U polufinalu je stao na kraj posljednjem domaćem predstavniku Florianu Mayeru, a u finalu i Melzeru koji igra u životnoj formi.

Prvi set odlučen je breakom u osmom gemu, a drugi u 11. U tom periodu meča Melzer je bio dominantniji, ali nije uspio realizirati ni jednu od čak pet break lopti koje je imao u šestom gemu pa je u svom devetom pojedinačnom ATP finalu ostao na samo dva naslova (Beč 2009., Bukurešt 2006.).

Melzer sada kreće put Umaga gdje je kao drugi nositelj slobodan u prvom kolu, a Golubev u švicarski Gstaad na još jedan zemljani turnir. U prvom kolu čeka kvalifikanta, a u drugom mu je izgledan dvoboj s petim nositeljem Tommyjem Robredom.

ATP Hamburg, 1.115.000 €, finale:
Andrej Golubev (Kazahstan) – Jürgen Melzer (Austrija, 3) 6:3, 7:5

Parovi, finale:
Marc Lopez/David Marrero (Španjolska) – Jeremy Chardy/Paul – Henri Mathieu (Francuska) 6:3, 2:6, 10-8

3 komentara

Komentariši