Treća sreća za Kanepi

Slika 1 od 1.

Nakon što je izgubila finala u Hasseltu 2006. i u Tokiju prije dvije godine Kaia Kanepi se u pobjednice uvrstila u Palermu. Peta nositeljica je pokvarila planirano slavlje braniteljice naslova i ljubimice tribina Flavije Pennette i osvojila svoj prvi WTA naslov u karijeri.

Flavia Pennetta je u Palermu nanizala devet pobjeda uzastopce, ali 10. joj je izmakla u najgorem trenutku. Prva nositeljica je Kaiu Kanepi dobila prethodna dva puta kad su igrale na zemlji, nije ni u Vina del Maru ni u Acapulcu izgubila ni set, ali ovog puta Estonka je pronašla dobitnu formulu s tvrde podloge kojom je Talijanku pobijedila na Australian Openu prije tri i na Olimpijskim igrama u Pekingu prije dvije godine.

Kanepi je nakon De Los Rios (7:5, 6:4) i Olaru (6:1, 6:2) nanizala tri Azzurre zaredom, Saru Errani je pobijedila 6:2, 6:2, Rominu Oprandi (6:3, 6:2), a na koncu set nije izgubila ni protiv Pennette.

Izgubila je tijekom sat i 50 minuta servis četiri puta, ali Pennetta je na svom poklekla šest puta, Kanepi je bila bolja u svakom segmentu, osvojila ukupno tucet poena više i slavila 6:4, 6:3.

Pennetta je u svom jubilarnom 20. finalu ostala kratkih rukava na devet osvojenih turnira, a Kanepi je u trećem finalu prvi put nakon što je u Hasseltu 2006. izgubila od Clijsters i u Tokiju 2008. od Wozniacki osvojila prvu WTA titulu.

Utjeha za organizatora je trijumf Errani i Alberte Brianti u paru, Talijanke su slavile protiv Jill Craybas i Julije Görges (6:4, 6:1).

Palermo, finale:
Kanepi (Estonija, 5) – Pennetta (Italija, 1) 6:4, 6:3

Finale parova:
Brianti/Errani (Italija) – Craybas/Görges (SAD/Njemačka) 6:4, 6:1

3 komentara

Komentariši