19-godišnja teniska ‘Miss’ pod istragom zbog predaje

Caroline Wozniacki (Foto: Reuters)
Danska 19-godišnja tenisačica Caroline Wozniacki, šesta igračica svijeta, nalazi se pod
istragom teniskih autoriteta zbog predaje meča u kojem je vodila 7-5, 5-0…

Radi se o dvoboju 1. kola na WTA turniru u Luksemburgu u kojem je suparnica danskoj tinejdžerskoj zvijezdi bila iskusna domaća tenisačica Anne Kremer. Wozniacki je predala dvoboj zbog ozljede zadnje lože, a pozornost na mogući novi skandal vezan uz klađenje u tenisu privukli su, zapravo, komentari oca Caroline Wozniacki, koji je kćeri na svom materinjem, poljskom jeziku, sugerirao da preda meč u trenucima kada je vodila s 3-0 u drugom setu. Očev savjet ‘uhvatili’ su mikrofoni postavljeni uz teren, te su ga mogli čuti gledatelji koji su pratili meč putem interneta.

‘Rekao sam kćeri: ‘Caroline, nije važno da li ćeš povesti s 5-0, 4-1 ili 3-2. Nećeš zbog ozljede biti u mogućnosti igrati u sljedećem kolu, bolje nemoj riskirati pogoršanje ozljede i predaj meč. Vrlo sam ponosan na svoju kćer jer je prekinula borbu i pružila svojoj protivnici šansu’, izjavio je Piotr Wozniacki u četvrtak za danski radio.

Problem je, dakako, u činjenici da Wozniacki svojom predajom u dobivenoj situaciji nije samo ‘pružila šansu’ svojoj suparnici Anne Kremer, već i svima koji su se kladili na meč na internetskim kladionicama, i koji su uplatom novaca na Kremer mogli zaraditi jako puno, s obzirom na rezultat koji je sugerirao njezin brzi poraz…

Vodeće svjetske teniske asocijacije u siječnju 2008. godine pokrenule su organizaciju Tennis Integrity Unit, zaduženu za istragu sumnjivih mečeva i mogućih namještanja zbog dobiti na kladionici.

‘Istražujemo sve što se dogodilo u tom meču. Vjerujem da će se Tennis Integrity Unit pozabaviti s tim slučajem’, potvrdio je glasnogovornik WTA Toura Neil Robinson.

Tennis Integrity Unit nikada ne komentira javno slučajeve, a to ne čini niti Betfair, online-stranica za klađenje uživo, koja usko surađuje s teniskim autoritetima. Iz Betfaira su ipak obznanili da u dotičnom meču nisu imali neuobičajene zarade ili gubitke.

‘Ljudi se klade na moje mečeve. Neki zarade novce, neki ih izgube. Ja samo znam da sam potpuno čista u ovome slučaju, to mi je najvažnije. Ukoliko itko sumnja u moju ozljedu, mogu mu javno pokazati rengensku snimku ozljede iz bolnice ili službeni izvještaj turnirskog fizioterapeuta’, poručila je Wozniacki.

3 komentara

Komentariši